Τι ισχύει για όσους δεν εντάχθηκαν στις 120 δόσεις (video)

Τι ισχύει με όσους δεν εντάχθηκαν στις 120 δόσεις. Κυκλοφόρησε εγκύκλιος της ΑΕΔΕ  για περιπτώσεις που έμειναν εκτός ρύθμισης από λάθος  Περίπου 3,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία  ενώ  στη ρύθμιση των 120 δόσεων εντάχθηκαν 722.000 οφειλέτες εκ των οποίων οι 600.000 δεν είχαν ενταχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση.  Ο  δικηγόρος διαμεσολαβητής  Δημήτρης Μπούκας εξηγεί ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Σε 1,2  οφειλέτες έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα  είσπραξης  όπως δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών  πλην του ακατάσχετου που προστατεύεται έως 1250€.

Κατάσχεση μισθού ή σύνταξης. Το ακατάσχετο όριο είναι 1000 € . Για το τμήμα του μισθού ή σύνταξης από 1000 έως 1500€  μπορεί να κατασχεθεί το 50% και για ποσό άνω των 1500€ μπορεί να κατασχεθεί το 100%. Προσοχή Αν στον λογαριασμό υπάρχει υπόλοιπο χρημάτων τον επόμενο μήνα προστίθεται στον λογαριασμό ως εισόδημα  και μπορεί να δεσμευτεί εφ όσον υπερβεί το ορισθέν ποσό που προστατεύεται.

Επίσης εφαρμόζεται η κατάσχεση εισοδημάτων στα χέρια τρίτων . Η εφορία μπορεί να εκδίδει και να αποστέλλει  κατασχετήρια  στα χέρια ενοικιαστών ή πελατών του οφειλέτη.

Τελευταίο μέτρο η κατάσχεση ακινήτων  και η εκποίηση τους με αναγκαστικό πλειστηριασμό. Το μέτρο αν και δεν χρησιμοποιείται ευρέως από τη φορολογική διοίκηση  εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο για μεγάλες οφειλές

Ανάλογα βήματα μπορούν να κάνουν για οφειλές και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ