Φοροτεχνικός για την παράταση της διασύνδεσης των 400.000 ταμειακών μηχανών με τα POS

Η παράταση αυτή ήταν επιβεβλημένη, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς δεν είχε καταφέρει να προβεί στην διαδικτυακή διασύνδεση για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως τεχνικούς λόγους, υπήρχαν προβλήματα και με την αναβάθμιση των τις ταμειακές μηχανές, είπε στο ΕΡΤNEWS η φοροτεχνικός Σάντρα Γεραγγέλου.

Και μην ξεχνάμε βέβαια ότι υπάρχει και έλλειψη σε τεχνικούς που θα μπορούσε εγκαίρως να διεκπεραιώσει όλη αυτή την ώρα που μιλάμε.

Αυτό που έχουμε να συστήσουμε στις επιχειρήσεις είναι να μην επαναπαυθούν με την παράταση, αλλά να σπεύσουν να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα που απαιτούνται για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα ουσιαστικά.

Ο επιπλέον μήνας αφορά τους πάντες.

Έχουν ένα μήνα περιθώριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών.

Μετά έχουμε όμως +1 μήνα για όσους δεν καταφέρουν να κλείσουν ραντεβού μέσα στο Μάρτιο, αλλά οι τεχνικοί τους κλείσουν ραντεβού μέσα στον Απρίλιο.

Αυτό όμως θα πρέπει να αποδεικνύεται.

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα ανοίξει και μια σχετική πλατφόρμα όπου οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ραντεβού για τον Απρίλιο θα πρέπει να μπουν και να δηλώσουν ότι έχω κλείσει ραντεβού με τον τάδε πάροχο ή τεχνικό την τάδε ημερομηνία του Απριλίου, προκειμένου σε κάποιον έλεγχο να μην είναι αντιμέτωποι με τα πρόστιμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος