«Θα περάσει τα 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και στην Αττική» (video)

Με τις τιμές των καυσίμων να τραβάνε στα ύψη οι πολίτες προμηθεύονται το πετρέλαιο θέρμανσης με μπιτόνια και βαρέλια, ίσα ίσα για να βγάλουν τον χιονιά και τις κρύες μέρες.

Μέσα σε μια μέρα η τιμή του πετρελαίου διεθνώς εκτινάχθηκε από τα 98 στα 110 δολάρια το βαρέλι είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Η τιμή της βενζίνης είναι αγκαλιά με το δίευρο και θα το ξεπεράσει. Είναι θέμα ημερών η αύξηση αυτή να φτάσει και στα πρατήρια της Αττικής, ανέφερε.

  • Χρειάζεται να μειωθούν οι φόροι που βαρύνουν τα καύσιμα, αυτό είναι το μόνο μέσο για να κρατηθούν οι τιμές χαμηλά, επανέλαβε.

Το περιθώριο κέρδους του πρατηριούχου είναι αρκετά συμπιεσμένο, είναι 2% και βρίσκεται κάτω από το εύλογο και το νόμιμο κέρδος που θα έπρεπε να έχει, ισχυρίστηκε. Οι πωλήσεις είναι μειωμένες πολύ, και οι πρατηριούχοι είναι αγανακτισμένοι, είπε.

  • Το πλαφόν πρέπει να επιβληθεί σε όλα τα στάδια της διακίνησης, από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας μέχρι το πρατήριο, τόνισε.

Να μειωθεί το ΦΠΑ, ζήτησε ξανά ο κ. Ασμάτογλου και τόνισε ότι στις Κυκλάδες η τιμή της αμόλυβδης ξεπερνάει τα 2,2 ευρώ το λίτρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος