Θ. Κιουρτζής: Αναμένεται αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων (video)

Array

Σημαντική μείωση στις τιμές των καυσίμων και ιδιαίτερα στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, παρατηρεί το τελευταίο δεκαήμερο, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Θέμης Κιουρτζής, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η πτώση των καυσίμων έχει ξεκινήσει περίπου εδώ και δέκα ημέρες και του πετρελαίου  από τα μέσα του προηγούμενου μήνα, είπε ο κ. Κιουρτζής επισημαίνοντας ότι η αμόλυβδη έχει πέσει τρεισήμισι λεπτά από τον προηγούμενο μήνα, αλλά καο το πετρέλαιο είκοσι πέντε. «Έχουμε μία σημαντική μείωση, ιδιαίτερα στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης βοηθούντος και της ισοτιμίας του ευρώ που πέρασε το δολάριο. Και όλα αυτά είναι μία συγκυρία η οποία έχει αποκλιμακώσει τις τιμές των διυλιστηρίων και προφανώς θα περάσουν στα πρατήρια και στους καταναλωτές», σημειώνει ο Θέμης Κιουρτζής.

Όπως είπε, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, «η πτώση  στα καύσιμα,  ιδιαίτερα της αμόλυβδη, κυμαίνεται στα 2 ευρώ και έχει πέσει και λίγο παρακάτω. Σίγουρα το πετρέλαιο από εκεί που είχαμε 2,10 είμαστε στο 1,90 και η τάση είναι χαμηλότερη να πέσει κάτω από το 1,90, όπως και στο πετρέλαιο θέρμανσης που είχαμε ξεκινήσει από το 1,40 και τώρα είμαστε κάτω από το 1,2 κτλ. Αυτές είναι οι τιμές που έχουν επηρεαστεί από την πτώση της τιμής και πρέπει να πω σε όλους όσους μιλάνε για τα καύσιμα ότι οι τιμές είναι πρόσκαιρες και δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις μακροχρόνιες και είναι καλό να μη μιλάμε για ανόδους και καθόδους και τρομοκρατούμε τον κόσμο».

Και πρόσθεσε: «Η βενζίνη δεν έχει πέσει τόσο πολύ όσο το πετρέλαιο, όπως δεν είχε ανέβει τόσο πολύ όσο το πετρέλαιο, γιατί στα μέσα του προηγούμενου μήνα είχαμε διυλιστήρια και τιμή πάνω από 2 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης. Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι είναι κοντά στα 2 ευρώ και φαίνεται ότι θα πέσει και η αμόλυβδη, ενώ για αυτές τις τιμές που βλέπουμε σήμερα και αύριο φαίνεται ότι έχουμε αποκλιμάκωση σοβαρή των τιμών».

Ο κ. Κιουρτζής ανέφερε ότι η Οικονομική Αστυνομία στην Αθήνα, προχώρησε στο σφράγισμα δύο πρατηρίων, τα οποία είχαν διαλύτες, ένα βυτιοφόρο με 20 τόνους διαλύτες και κομπιουτεράκια που νοθεύουν την τιμή, τον τιμοκατάλογο στην αντλία. Άρα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όπως δείχνουν τα στοιχεία ως προς τις υπερβολικά χαμηλές τιμές, γιατί όσα πρατήρια μέχρι τώρα έχουν σφραγιστεί ή έχουν συλληφθεί να παρανομούν, όλα πουλούσαν πάρα πολύ φθηνά κάτω από το κόστος, όχι μόνο λειτουργίας, αλλά και κτήσης», τόνισε.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος