Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την Εθνική Τράπεζα

Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνει γνωστό αν λήφθηκε κάποια απόφαση για την στάση που θα κρατήσει στο θέμα του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν μέλη του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ να προτρέπουν τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής, να παραιτηθεί για να βρεθεί λύση.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι το ΤΧΣ θα μπορούσε ίσως να αποδεχθεί την προεδρία Θωμόπουλου αν παραιτείτο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΘνικής.

Κι αυτό γιατί το ΤΧΣ θα είχε πρόβλημα αν τα ΔΣ των τραπεζών στις οποίες είναι βασικός μέτοχος αγνοούσαν τις επιθυμίες του.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας εξέλεξε με μεγάλη πλειοψηφία τον Τάκη Θωμόπουλο ως μέλος του συμβουλίου με προοπτική να αναλάβει πρόεδρος στη θέση της παραιτηθείσας Λούκας Κατσέλη. Ο κ. Θωμόπουλος τυγχάνει της εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ομως, το ΤΧΣ, ο βασικός μέτοχος της Εθνικής με ποσοστό 40,04%, προτιμούσε τον Δημήτρη Τσιτσιράγκο, στέλεχος του IFC, επενδυτικού βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας και το είχε γνωστοποιήσει στον κ. Φραγκιαδάκη που όμως ψήφισε υπέρ του κ. Θωμόπουλου.

Μετά από αυτό, το ΤΧΣ ζήτησε και πέτυχε να αναβληθεί για λίγε μέρες η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Εθνικής που θα συνέρχετο σε σώμα, εκλέγοντας τον κ. Θωμόπουλο στη θέση του προέδρου.

Είναι πιθανό η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Εθνικής να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος