Συν-εργασία: Οι επιπτώσεις από τη λήξη του προγράμματος – Τρίμηνη παράταση ζητάει το ΕΚΑ (video)

Λήγει στις 31 Μαρτίου και δεν ανανεώνεται το πρόγραμμα Συν-εργασία. Μετά θα αρχίσουν οι απολύσεις και η εκ περιτροπής εργασία, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ το μέλος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) Ηλίας Κόκκαλης.

Το πρόγραμμα Συν-εργασία φτιάχτηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια για να προστατέψει την περίοδο της πανδημίας τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, είπε.

Το πρόγραμμα παρείχε στους εργαζόμενους μια ασφάλεια στην εργασία. Με δεδομένο όμως ότι η επιχειρηματικότητα και το εμπόριο δεν έχουν ανακάμψει, δεν μπαίνει κόσμος στα μαγαζιά, η λήξη του προγράμματος σημαίνει περαιτέρω φτωχοποίηση των εργαζομένων, είπε.

Η ακρίβεια είναι στα ύψη, ο πληθωρισμός ανεβαίνει, οι τιμές των καυσίμων απλησίαστες, το πιτόγυρο στα 3,90 ευρώ, αυτοί που την πληρώνουν πάντα είναι οι εργαζόμενοι, είπε.

Η μείωση της κίνησης στην αγορά είναι πάρα πολύ μεγάλη, φτάνει στο 70% με 80%, είπε.

  • Το πρόγραμμα Συν-εργασία πρέπει να συνεχιστεί και ο κ. Σκυλακάκης και η κυβέρνηση να πάρουν πίσω αυτή την απόφαση, να δώσουν τουλάχιστον μια τρίμηνη παράταση, ώστε να πάρουν ανάσα οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος