Στο ΕΣΠΑ ο Σταθμός Συμπίεσης στην Αμπελιά Φαρσάλων

Array

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020 εντάχθηκε η πράξη «Σταθμός Συμπίεσης στην Αμπελιά».

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή Σταθμού Συμπίεσης στην περιοχή της Αμπελιάς Φαρσάλων με σκοπό να παρασχεθεί η απαραίτητη συμπιεστική ικανότητα για την ανταπόκριση στην μελλοντικά αυξημένη ζήτηση σε φυσικό αέριο.

Με δεδομένη την σύνδεση του αγωγού ΤΑΡ στη Ν. Μεσημβρία, αναμένεται αύξηση στη μεταφερόμενη ποσότητα φυσικού αερίου από το Βορρά προς το Νότο, μέσω του ΕΣΦΑ.

Για να διασφαλιστεί η υδραυλική επάρκεια του δικτύου σε όλα τα σενάρια επιλογής σημείου εισόδου από τους Χρήστες για τις ποσότητές τους, υφίσταται ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος μεταφοράς μέσω της εγκατάστασης σταθμού συμπίεσης στο νότιο τμήμα της Ελλάδας, που συγκεντρώνει μεγάλο μέρος της ζήτησης.

Ο σταθμός θα περιλαμβάνει δύο μονάδες συμπίεσης συν την εφεδρική μονάδα, με ισχύ (2+1) x 10MW, ενώ θα παρέχει την δυνατότητα συμπίεσης και σε αντίστροφη ροή.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 30.111.471,88 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος της πράξης ανέρχεται σε 59.626.677 ευρώ.

Η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 22/01/2020, λήξης η 31/12/2023, ενώ Δικαιούχος του έργου είναι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) ΑΕ.

Από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπενθυμίζεται ότι το ΕΣΠΑ αποτελεί σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο και για κρίσιμα έργα υποδομής που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος