Σταθάκης στην ΕΡΤ: Έκλεισε η συμφωνία για τη ΔΕΠΑ- Φθηνότερο ήταν το ρεύμα κατά 6% το 2017 (video)

Μείωση στις τιμές ρεύματος στη χώρα μας για το 2017 δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, στην Πρώτη Είδηση της ΕΡΤ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την εξέλιξη των τιμών του ρεύματος στις χώρες – μέλη της Ευρωζωνης, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε αποκλειστικά στην ΕΡΤ το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές για το μέλλον της ΔΕΠΑ.

«Τα στοιχεία της Eurostat καταρρίπτουν τον μύθο περί ακραίων επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς. Όχι μόνο δεν υπήρξαν αυξήσεις τιμών αλλά τελικά αυτές μειώθηκαν, παρότι ήταν ήδη σημαντικά χαμηλότερες του μέσου όρου της Ευρωζώνης» ,είπε ο κ. Σταθάκης σημειώνοντας πως στη χώρα μας σημειώθηκε η τρίτη καλύτερη μείωση, μεταξύ των 19 κρατών της Ευρωζώνης.

Ο υπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι στελέχη της αναμασούν μια κινδυνολογία περί επικείμενων αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος ενώ από τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει ότι σε 12μηνη βάση οι τιμές στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 6%. Σημειώνεται ότι σε 8 κράτη-μέλη οι τιμές αυξήθηκαν και ο μέσος όρος της Ευρωζώνης παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος (-0,1%).

Η μέση τιμή των 100 kWh στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 16,2 ευρώ, περίπου 35% χαμηλότερα από το μέσο όρο της Ευρωζώνης (21,8 ευρώ).

Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ το κλείσιμο χθες της συμφωνίας για τη ΔΕΠΑ, με σπάσιμό της εταιρίας σε δύο κομμάτια, στο εμπορικό και σε εκείνο των δικτύων, απελευθερώνοντας ουσιαστικά το πρώτο κομμάτι και αφήνοντας ισχυρή παρουσία του Δημοσίου στο δεύτερο.

Πηγή ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος