Στα 5,77 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες τον Μάιο

Στα 5,77 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Μάιο του 2016, έναντι 5,52 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Παράλληλα, οι επιστροφές φόρων που εκκρεμούν τον Μάιο διαμορφώθηκαν σε 1,259 δισ. ευρώ έναντι 1,182 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την μηνιαία εξέλιξη των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κράτους προς τους ιδιώτες, το μεγαλύτερο μέρος τους αφορούν οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες τον Μάιο ανήλθαν σε 3,067 δισ. ευρώ έναντι 2,875 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων τον Μάιο διαμορφώθηκαν σε 1,259 δισ. ευρώ έναντι 1,182 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Η διαδικασία εξόφλησης των υποχρεώσεων του κράτους προς τους ιδιώτες αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, βάση των όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγηση του προγράμματος. Ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης απέστειλε εγκύκλιο προς όλους τους φορείς τις Γενικής Κυβέρνησης, με την οποία δίνονται οδηγίες για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος