Στα 396,67 ευρώ ο μέσος μισθός στη μερική απασχόληση τον Απρίλιο

Σε 51,61 ευρώ ανέρχεται το μέσο ημερομίσθιο σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων και ο μέσος μισθός σε 1.181,73 ευρώ, όπως προέκυψε από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν στο ΙΚΑ για τον Απρίλιο του 2016 και από τις εγγραφές, οι οποίες έχουν ελεγχθεί κατά το χρόνο επεξεργασίας. Αντίστοιχα, στη μερική απασχόληση ανέρχονται σε 23,84 ευρώ και 396,67 ευρώ.

Αναλυτικότερα, τα βασικά στοιχεία της μηνιαίας απασχόλησης έχουν, ως εξής: Στο σύνολο των ασφαλισμένων, η μέση απασχόληση είναι 20,98 ημέρες, στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις 21,11 και στους ασφαλισμένους στα οικοδομοτεχνικά έργα 13,68. Στα οικοδομοτεχνικά έργα, το μέσο ημερομίσθιο είναι 41,28 ευρώ και ο μέσος μισθός 564,71 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι, στις κοινές επιχειρήσεις, η μέση απασχόληση και το μέσο ημερομίσθιο έχουν υπολογιστεί για τις ασφαλιστέες ημέρες, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα για τις πραγματοποιηθείσες ημέρες. Στις επιχειρήσεις με λιγότερους από δέκα μισθωτούς, το μέσο ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο 62,88% του μέσου ημερομισθίου των ασφαλισμένων σε επιχειρήσεις με πάνω από δέκα μισθωτούς, ενώ ο μέσος μισθός ανέρχεται σε 59,32%. Το μέσο ημερομίσθιο των γυναικών στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση αντιπροσωπεύει το 84,71% του αντίστοιχου ημερομισθίου των ανδρών, ενώ στη μερική απασχόληση το 95,62%.

Πηγή ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος