Στ. Καφούνης πρόεδρος ΕΣΑ στο ert.gr: Να καταβληθούν έγκαιρα τα επιδόματα ενίσχυσης

Με αφορμή την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων από την κυβέρνηση ενόψει του δεύτερου lockdown που αρχίζει από αύριο το πρωί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης μιλώντας στο ert.gr επισήμανε:

«Η ανακοίνωση του δεύτερου lockdown προκαλεί αβεβαιότητα, ανασφάλεια και αγωνία στο σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το κρίσιμο διάστημα που θα είμαστε με κατεβασμένα ρολά, χωρίς έσοδα. Για τον λόγο αυτό απαιτούνται πρόνοιες που θα ρυθμίζουν ξεκάθαρα κρίσιμα θέματα όπως των επιταγών, των ΔΕΚΟ, αλλά και των ενοικίων που ακόμη και η καταβολή του 60% αποτελεί δυσθεώρητο βάρος για μία κλειστή επιχείρηση.

Η κυβέρνηση οφείλει να βρει μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα των ενοικίων επαγγελματικής στέγης, το 60% πλέον δεν μπορεί να καταβληθεί από τις επιχειρήσεις. Όσοι κλείνουν τώρα με το νέο lockdown πρέπει να απαλλάσσονται από την καταβολή του ενοικίου και αυτό να το επωμίζεται το κράτος.

Το θέμα των επιταγών καίει και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Αυτό που ακούστηκε χθες από τον υπουργό ήταν αόριστο. Δεν αρκεί να μεταθέσουμε την εξόφληση των επιταγών, πρέπει να βρεθεί λύση και για αυτούς που τις έχουν στα χέρια τους. Επιπλέον, πρέπει να λάβουμε υπόψη και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που θα πρέπει κατά το διάστημα αυτό να καλυφθούν. Υπάρχουν τα λοιπά έξοδα, οι ΔΕΚΟ, κλπ τα οποία μαζεύονται και θα πνίξουν τις κλειστές επιχειρήσεις.
Κρίσιμη θα είναι και η ημέρα που με το καλό θα επιστρέψουμε και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το βουνό όλων των συσσωρευμένων υποχρεώσεων, λειτουργώντας σίγουρα υπό καθεστώς χαμηλών τζίρων.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης, ίσως και το πιο σημαντικό, ότι επιδόματα ή όποια χρηματική καταβολή ενίσχυσης έχει συμφωνηθεί από το κράτος να καταβληθεί, να καταβληθεί πλέον έγκαιρα! Είτε αυτή αφορά τους εμπόρους, είτε αφορά τους εργαζομένους, το προσωπικό. Τώρα είμαστε σοφότεροι, υπάρχουν οι σχετικές πλατφόρμες, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις! Καθυστερήσεις 40 και 50 ημερών, οι άνθρωποι με μηδενικά εισοδήματα δεν μπορούν να τις αντέξουν πλέον», κατέληξε ο κ. Καφούνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος