Σε υψηλό 5 εβδομάδων κινείται το ευρώ μετά τις Ολλανδικές εκλογές, Fed

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 εβδομάδων βρέθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου την Πέμπτη, ενισχυμένο από το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών που κατέληξε σε νίκη του φιλελεύθερου πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε και την απόφαση της Fed να αυξήσει μεν το επιτόκιο παρέμβασης αλλά να μην παρεκκλίνει από το ανακοινωθέν πρόγραμμα αύξησης επιτοκίων.

Το ευρώ σκαρφάλωσε στο 1,0746 έναντι του δολαρίου για να κατέλθει υποχωρήσει στο 1,0711 στις 11:09 π.μ. ώρα Ελλάδος.

Η νίκη του κόμματος του κεντροδεξιού πρωθυπουργού Ρούτε με ποσοστό 21,2% και τα ενισχυμένα ποσοστά του κόμματος των Πρασίνων αλλά κυρίως η ανακούφιση από την μειωμένη επίδοση του ακροδεξιού κόμματος του κ. Βίλντερς σε σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις ενίσχυσαν το ευρώ.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Fed να αυξήσει το βασικό επιτόκιο 0,25% της μονάδας για δεύτερη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο στο 1% και το μήνυμα της επικεφαλής Τζανετ Γέλεν ότι “η (αμερικανική) οικονομία πάει καλά” χωρίς να αλλάζει την καθοδήγηση προς τις αγορές για δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2017.

Το θετικό κλίμα αποτυπωνόταν επίσης στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές με τον δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη να κερδίζει 0,91% και τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 50 να είναι πάνω 0,98%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος