Ρεύμα – επιδοτήσεις: Ζητούν ένταξη οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία

Αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες ζητούν με επιστολή τους από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ενταχθούν στην επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς έρχεται μια εορταστική περίοδος που οι μηχανές θα δουλέψουν στο φουλ και ζητάνε μια ενίσχυση προκειμένου και αυτοί να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτές τις αυξημένες ανάγκες.

Εμείς είμαστε απλοί φουρναραίοι, που δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ να βγάζουμε φρέσκα προϊόντα χειροποίητα. Οι ιθύνοντες που είναι στην κυβέρνηση σίγουρα ξέρουν περισσότερα και μπορούν να κρίνουν ποιοι πρέπει να βοηθηθούν, είπε στο ΕΡΤNEWS ο ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείο Τάσος Βαζάκας.

Το ενεργειακό κόστος είναι μεγάλο, με το φυσικό αέριο συνεχώς να ανεβαίνει, το ρεύμα να ανεβαίνει, αλλά είναι και οι πρώτες ύλες, που, κατά έναν περίεργο τρόπο, όσο πλησιάζουμε τις γιορτές τόσο ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα και οι τιμές τους, είπε.

Το βούτυρο έχει φτάσει από πέρσι 70% επάνω και κάθε εβδομάδα αγοράζουμε πιο ακριβό βούτυρο. Το λάδι το ίδιο, οι ξηροί καρποί, το αμύγδαλο, το καρύδι, όλα τον τελευταίο μήνα κάνουν ένα κλικ και τσιμπάνε οι τιμές προς τα επάνω.

Το σημαντικό για τον καταναλωτή είναι όταν πάει να αγοράσει ένα προϊόν να βλέπει πόσο έχει το κιλό, ώστε να μπορεί να συγκρίνει.

Πχ, όταν θα πάει σε ένα σουπερμάρκετ και βλέπει ότι το τάδε κουτάκι έχει 5,20 ευρώ, θα πρέπει να δει πόσο λέει η καρτέλα την τιμή ανά κιλό.

Είναι σημαντικό και πρέπει να το κοιτάξουν οι ιθύνοντες, η τιμή κιλού στο ταμπελάκι να είναι μεγάλη και ευκρινής όπως το έχουν πει, αλλά δεν το βλέπω εγώ να τηρείται, λέει ο κ. Βαζάκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος