RegioStars Awards 2022: Η Ελλάδα με το Corallia διεκδικεί βραβείο για την καινοτομία

Array

Δυναμικό «παρών» δηλώνει η Ελλάδα στη φετινή διοργάνωση των RegioStars Awards 2022, με τη Μονάδα Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά να βρίσκεται ανάμεσα στους φιναλίστ του διαγωνισμού και να διεκδικεί το βραβείο του κοινού που θα απονεμηθεί σε ένα από τα 15 έργα που έχουν επιλέγει για τη φετινή διοργάνωση.

Μεταξύ των 15 έργων που διαγωνίζονται για το βραβείο του κοινού βρίσκεται και το Corallia.

Το Corallia ιδρύθηκε ως μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά το 2005 και αποτέλεσε τον πρώτο φορέα συστηματικής διαχείρισης και ανάπτυξης οικοσυστημάτων καινοτομίας στην Ελλάδα, ενισχύοντας την συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων όλων των μεγεθών, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, χρηματοπιστωτικών οργανισμών και εθνικών και περιφερειακών αρχών με απτά αποτελέσματα στην απασχόληση, τις εξαγωγές, την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, τους αναπτυξιακούς οικονομικούς δείκτες και, κυρίως, την ανάπτυξη υγειούς επιχειρηματικής κουλτούρας.

Τα βραβεία RegioStars είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός που διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στόχο έχουν να αναδείξουν καλές πρακτικές και καινοτόμα έργα που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης και έμπνευσης για άλλους φορείς υλοποίησης, ενώ ταυτόχρονα προάγουν μια έξυπνη, πράσινη και δίκαιη ανάπτυξη και οικονομία για όλους.

«Η ψηφοφορία του κοινού για τα RegioStars Awards 2022 θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου στη διεύθυνση regiostarsawards.eu. Μπορείτε να ενισχύσετε την προσπάθεια του Corallia ώστε να έρθει η Ελλάδα στην πρώτη θέση κάνοντας κλικ στο «I vote for my favourite projects» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το Corallia έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα περισσότερες από 500 καινοτόμες επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να αναπτυχθούν στην Ελλάδα και διεθνώς, εκ των οποίων περισσότερες από 300 νεοφυείς επιχειρήσεις (startups).

Στα δεκαεπτά και πλέον χρόνια λειτουργίας του, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι και οργανισμοί επωφελήθηκαν άμεσα από τις δραστηριότητές μας, συμπεριλαμβανομένων επίδοξων επιχειρηματιών, νεοφυών επιχειρήσεων, μικρομεσαίων και μεγάλων εταιρειών, μαθητών και φοιτητών, ενώ οι έμμεσα ωφελούμενοι έχουν ξεπεράσει τις 100.000 άτομα και οργανισμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος