Regional Growth Conference: Αιχμή του δόρατος της περιφερειακής ανάπτυξης ο τουρισμός

Μιλώντας σήμερα από το βήμα του συνεδρίου για την περιφερειακή ανάπτυξη που γίνεται στην Πάτρα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι αιχμή του δόρατος της περιφερειακής ανάπτυξης είναι η τουριστική δραστηριότητα.

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο της Δυτικής Ελλάδας ο υπουργός σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδειχθούν και οι εναλλακτικοί προορισμοί που δεν είναι στην πρώτη γραμμή της επισκεψιμότητας.

Η Πάτρα έχει ξεχωριστό πλεονέκτημα το λιμάνι, ανάφερε και προανήγγειλε και ξεχωριστή καμπάνια για την ανάδειξη της περιοχής.

Όπως είπε, η καμπάνια Greekend που ξεκίνησε με Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα αγκαλιάσει και την Πάτρα προκειμένου να γίνει πόλος έλξης για τους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου (City Break). Στόχος είναι να αυξηθούν κατακόρυφα οι επισκέπτες στην Πάτρα από Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Αμερική αλλά και τις Βαλκανικές χώρες.

Ο τουρισμός είναι το «βαρύ πυροβολικό» της οικονομίας, είναι αυτή η οικονομική δραστηριότητα που φέρνει μέρισμα στην ελληνική οικογένεια, με τη συνεισφορά του στο ΑΕΠ να ανέρχεται στο 25%, σημείωσε.

Εστιάζοντας στην προβολή της ευρύτερης περιοχής ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι θα επιχειρηθεί περαιτέρω ανάδειξη της αρχαίας Ολυμπίας, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρξει και για το Κατάκολο, που είναι σημείο αναφοράς για την κρουαζιέρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος