Το ράλι έφερε το μπρέντ στα 68 δολάρια-Ανοδικά οι τιμές στα καύσιμα

Η επέκταση των περικοπών στη παραγωγή πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ και ορισμένες άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, όπως η Ρωσία, στο 2018 σε συνδιασμό με τον άσχημο καιρό στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα στηρίζουν την αύξηση των διεθνών τιμών του μαύρου χρυσού. Στα 68 δολάρια το βαρέλι το μπρέντ που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014.

Η τιμή του συμβολαίου μπρέντ παράδοσης Μαρτίου κέρδιζε 0,5% στα 68,12 δολάρια το βαρέλι στις 3:10 μ.μ. και η τιμή του συμβολαίου στον αμερικανικό αργό παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωνε αύξηση 0,6% στα 62,12 δολάρια.

Πάντως, ο υπουργός ενέργειας του Ιράν τάχθηκε εναντίον της αύξησης της τιμή του μαύρου χρυσού πάνω από 60 δολάρια το βαρέλι γιατί ενθαρρύνει την αμερικανική παραγωγή πετρελαίου από σχιστολιθικά πετρώματα.

Μέχρι στιγμής, το ράλι στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχει περιορισμένο αντίκτυπο στις τιμές των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα λόγω της ισχυροποίησης του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Η αύξηση εμφανίζεται να είναι μεγαλύτερη στο πετρέλαιο θέρμανσης με την μέση τιμή να διαμορφώνεται πλέον λίγο πάνω από 1 ευρώ το λίτρο.

Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου υποχωρούσε στο 1,1930 στις 3:10 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) από 1,2068 στις 4 Ιανουαρίου 2018 που συνιστά το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος