ΡΑΑΕΥ: Επιτυχής η διαδικασία δημοπράτησης σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας

Με απόλυτη επιτυχία διενεργήθηκε η Β’ Ανταγωνιστική Διαδικασία υποβολής προσφορών για τη χορήγηση επενδυτικής και λειτουργικής ενίσχυσης σε σταθμούς αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. 2/2023 Προκήρυξη Ρ.Α.Α.Ε.Υ., αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ).

Σύμφωνα με αυτό, η διαδικασία κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχής με έντονο ανταγωνισμό, καθώς εξαντλήθηκε η δημοπρατούμενη ποσότητα των 288,21 MW και υπήρξε σημαντική μείωση τιμών από την τιμή εκκίνησης.

Ειδικότερα, οι οικονομικές προσφορές των επιλεγέντων κυμάνθηκαν από 44.100 ευρώ /MW/έτος έως 49.917 ευρώ/MW/έτος, ήτοι χαμηλότερα από την ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή προσφοράς της Ανταγωνιστικής Διαδικασίας που ήταν 115.000 ευρώ /MW/έτος, ενώ η μεσοσταθμική τιμή των επιλεγέντων έργων διαμορφώθηκε σε 47.680,36 ευρώ/MW/έτος.

Η συνολική ισχύς που κατακυρώθηκε στους συμμετέχοντες ανήλθε σε 299,775 ΜW σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, ενώ η ανταγωνιστική διαδικασία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της προκήρυξης.

Αναλυτικά, η υπ’ αριθ. Ε-40/2024 Απόφαση ΡΑΑΕΥ ΕΔΩ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος