Ψηφιακή κάρτα : Σε εξέλιξη η απογραφή των εργαζομένων – Πότε θα επεκταθεί σε όλους τους κλάδους

Για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας, που εφαρμόζεται ήδη σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες με προσωπικό άνω των 250 ατόμων και υπήρχε πρόβλεψη να εφαρμοστεί και στους λοιπούς κλάδους της οικονομίας αλλά αναβλήθηκε η εφαρμογή της, λόγω εντοπισμού προβλημάτων, μίλησε στην εκπομπή Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ, η Εργατολόγος Μαριάννα Κατσιάδα. «Στόχος του υπουργείου Οικονομίας είναι να επεκταθεί η εφαρμογή της σε τουρισμό και επισιτισμό έως το καλοκαίρι» ενημέρωσε.

«Από 1η Νοεμβρίου έχει ξεκινήσει η απογραφή των εργαζομένων και συνεχίζεται για να ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα ώστε να δημιουργηθεί η τράπεζα πληροφοριών, για να μπορέσει να εφαρμοστεί η κάρτα» είπε η κα Κατσιάδα.

«Εξετάζεται πώς θα ενταχθούν στην ψηφιακή κάρτα και ομάδες εργαζομένων οι οποίες είχαν αποκλειστέι αρχικά, όπως οι περιοδεύοντες πωλητές, οι οδηγοί λεωφορείων, οι τηλεργαζόμενοι. Εντοπίζονται και προβλήματα με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δύο – τριών εργαζομένων, όπου υπάρχει χαλαρό ωράριο εργασίας» ενημέρωσε η εργατολόγος.

Όπως επισήμανε «εάν ένας εργοδότης δεν συμμορφωθεί θα έρθει αντιμέτωπος με υψηλά πρόστιμα. Ωστόσο όπως επισήμανε «δεν έχει ακόμη καθοριστεί τι θα γίνει με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εάν θα είναι τα ίδια πρόστιμα με βάση τις μεγάλες επιχειρήσεις των 250 ατόμων που ήδη εφαρμόζεται. Ενδέχεται να υπάρχει μια διαβάθμιση» σημείωσε.

Όσο για τα εισοδήματα των νοικοκυριών ανέφερε πως «η ακρίβεια έχει ροκανίσει την αγοραστική δύναμη του μισθού και σε συνέχεια, μειώσει τις καταθέσεις των νοικοκυριών»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος