Προβληματισμός στον χώρο της εστίασης για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα (video)

Σχετικά με τα νέα μέτρα που συζητούνται σήμερα για να εφαρμοστούν άμεσα σε εστίαση, διασκέδαση και εργασία, μίλησαν το πρωί στην ΕΡΤ δύο εκπρόσωποι φορέων από τον χώρο της εστίασης.

Τα νέα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν μας φέρουν μπροστά σε οικονομικά αδιέξοδα γιατί αυτές τις ημέρες περιμένουμε να γεμίσουν τα ταμεία μας.
Πάνω από όλα όμως είναι η δημόσια υγεία, είπε ο Ιωάννης Κουζούπης, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση μετά από 10 χρόνια κρίσης και δύο χρόνια πανδημίας. Έχουμε στείλει και μία επιστολή στο πρωθυπουργό, πιστεύουμε σήμερα να γίνει θέμα συζήτησης.

  • Ζητάμε μέτρα στήριξης των εργαζομένων στην εστίαση, γιατί αυτοί οι άνθρωποι ή θα απολυθούν ή θα μπουν σε αναστολή εργασίας, αν το νομοθετήσει η κυβέρνηση.

Να βρεθεί το κατάλληλο «φάρμακο» και για τον ιό και για τις επιχειρήσεις. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να πάρει τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε και η δημόσια υγεία να διασφαλιστεί και οι επιχειρήσεις της εστίασης να μην καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος.

Περιμένουμε να ακούσουμε τους ειδικούς και μετά θα κάνουμε Δ.Σ. κατέληξε ο κ. Κουζούπης.

Στα υπό συζήτηση μέτρα δεν υπάρχουν πουθενά μέτρα στήριξης των εργαζομένων, υποστήριξε ο  Βασίλης Κεφάλας μέλος Δ.Σ. Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Οι εποχιακοί εργαζόμενοι στον χώρο της εστίασης δεν έχουν λάβεις από την αρχή της πανδημίας ούτε ένα ευρώ ενίσχυση, είπε ο κ. Κεφάλας.

  • Στον κλάδο της εστίασης το 80% δεν πήρε Δώρο Χριστουγέννων, κατήγγειλε ο κ. Κεφάλας. Κι ενώ έχουν γίνει πλήθος επώνυμες καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας, ούτε ένας εργοδότης δεν έχει πάει αυτόφωρο.

Πρώτη φορά στα χρονικά η νέα Επιθεώρηση Εργασίας κόβει πρόστιμα σε εργαζόμενους. Η Επιθεώρηση Εργασίας υποτίθεται ότι προστατεύει του εργαζόμενους από την ασυδοσία των εργοδοτών. Αυτή την Επιθεώρηση Εργασίας θέλει να φτιάξει ο κ. Χατζηδάκης αναρωτήθηκε ο κ. Κεφάλας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος