Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν εχθές, 9 Μαΐου, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και η Περιφέρεια Πελοποννήσου με στόχο τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών, τη διενέργεια κοινών ελέγχων και την από κοινού διαχείριση εκτάκτων περιστατικών και καταγγελιών στον τομέα του ελέγχου τροφίμων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρωτόκολλο συνεργασίας σηματοδοτεί την ανάπτυξη διαρκούς συνεργασίας για την υλοποίηση των προγραμμάτων επίσημου ελέγχου τροφίμων για τα έτη 2022 – 2023 μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου του ΕΦΕΤ και των υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Προβλέπει τον αποδοτικότερο συντονισμό, την εφαρμογή ίδιων πρακτικών των υπηρεσιών σχετικά με τον τρόπο διενέργειας των ελέγχων στην αγορά και επιπρόσθετα έχει ως στόχο τη διαχείριση διατροφικών περιστατικών και κρίσεων, έκτακτων περιστατικών και καταγγελιών από τους πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνιος Ζαμπέλας αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα για τη συνεργασία με τον ΕΦΕΤ δήλωσε:
«Τα επόμενα χρόνια οι εθνικοί στρατηγικοί στόχοι στον τομέα των τροφίμων διαμορφώνονται από την κοινή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αγροδιατροφικό τομέα και εμείς καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που θέτει η νέα εποχή των υγειονομικών και επισιτιστικών κρίσεων σε συνδυασμό με το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βρήκαμε συνοδοιπόρο στη πορεία υλοποίησης των κοινών στρατηγικών μας στόχων που είναι η διασφάλιση της ασφάλειας και της αυθεντικότητας των τροφίμων, η βελτίωση της λειτουργίας των επιχειρήσεων, προστασία της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών. Στη κατεύθυνση αυτή η σημερινή μας συμφωνία θέτει το πλαίσιο ενιαίου συντονισμού και ενδυνάμωσης των ελεγκτικών μας μηχανισμών για αποτελεσματικότερη άσκηση του ελεγκτικού μας έργου.

Είμαστε σήμερα εδώ για να κάνουμε πράξη την άρση των επικαλύψεων αρμοδιοτήτων, να αποφύγουμε φαινόμενα διπλών και ανώφελων ελέγχων, να εξοικονομήσουμε πόρους και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην επίτευξη των κοινών μας στόχων».

Στην εκδήλωση υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ Σταύρος Ζαννόπουλος, ο γενικός διευθυντής του ΕΦΕΤ Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας ‘Αγγελος Χρονάς, οι προϊστάμενοι των γενικών διευθύνσεων και των διευθύνσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο φορέων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος