Προθεσμία ως το τέλος της εβδομάδας για δόση ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος

Τη πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να πληρώσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι μέχρι το τέλος της εβδομάδας με πολλούς να έχουν επιλέξει να το κάνουν μέσω πιστωτικών καρτών.

Το υπουργείο Οικονομικών ποντάρει σ’αυτά τα έσοδα για να υπάρξει υπέρβαση του μηνιαίου στόχου στα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού. Τα τελευταία ξεπέρασαν τον μηνιαίο στόχο τον Αύγουστο κατά 64 εκ. ευρώ.

Αρκετοί φορολογούμενοι έσπευσαν στις τράπεζες το προηγούμενο διάστημα και χρέωσαν τα ποσά των φόρων στις πιστωτικές κάρτες τους ώστε να επωφεληθούν των 12 άτοκων μηνιαίων δόσεων.

Αλλοι φορολογούμενοι κατέκλυσαν τις εφορίες για να υποβάλλουν αιτήσεις συμψηφισμού του ΕΝΦΙΑ με την επιστροφή του φόρου εισοδήματος που δικαιούνται σύμφωνα με εφοριακούς.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων πλήρωσαν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ από τον Αύγουστο, κυρίως ιδιοκτήτες που οφείλουν μικρά ποσά που ήθελαν να ξεμπερδεύουν.

Πάνω από 1 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων σε σύνολο 6,3 εκατομμυρίων οφείλουν ΕΝΦΙΑ έως 50 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Πολλοί φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλλουν μέχρι και την Παρασκευή την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος εκτός από τον ΕΝΦΙΑ και τον συμπληρωματικό φόρο για ιδιοκτησίες αξίας άνω των 200 χιλ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι πάνω από 2,3 εκ. φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν συνολικά πάνω από 3,7 δισ. ευρώ για φόρο εισοδήματος καθώς έχουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα.

Οσοι δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το φόρο εφάπαξ έχουν την εναλλακτική των τριών διμηνιαίων δόσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος