Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Προχωράει με ταχείς ρυθμούς για νέους 25 – 39 ετών χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Με ταχείς ρυθμούς προχωράει η υλοποίηση του προγράμματος «Κάλυψη» για δωρεάν στέγαση ευάλωτων νέων σε ιδιωτικές κατοικίες, με την καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιο.

Με απόφαση της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πατρίνας Παπαρρηγοπούλου, εκδόθηκαν οι σχετικές προσκλήσεις προς τους ιδιοκτήτες κατοικιών στους δήμους Κατερίνης, Καρδίτσας, Λαρισαίων/Tρικκαίων και Λεβαδέων που είχαν διατεθεί για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο, στο πλαίσιο του παλαιότερου προγράμματος «ΕΣΤΙΑ», να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Κάλυψη» καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Κάλυψη» έχουν εκδηλώσει 46 δήμοι από όλη τη χώρα, περιλαμβανομένων των δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.

Μέσω του προγράμματος «Κάλυψη», προϋπολογισμού 21,5 εκατ. ευρώ, που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με χρηματοδότηση της ΔΥΠΑ το Δημόσιο καλύπτει για τρία χρόνια το κόστος μίσθωσης ιδιωτικών κατοικιών που διατέθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Κάλυψη» λαμβάνουν, επιπλέον, τις δαπάνες μετακόμισης του νοικοκυριού και μεταφοράς της οικοσκευής τους, είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συμβάσεις και τις επόμενες ημέρες οι ωφελούμενοι θα πάνε να δουν και να επιλέξουν το σπίτι που τους ταιριάζει για να διαμείνουν, τόνισε.

Θα στεγαστούν 3.000 ευάλωτα άτομα, άστεγοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με πάνω από 67% αναπηρία, έχουν γίνει αιτήσεις από 46 δήμους να ενταχθούν στο πρόγραμμα, και τα προς διάθεση σπίτια είναι αυτά που συμμετείχαν παλαιοτέρα στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ. Υπάρχει συγκεκριμένη μοριοδότηση για την κατάρτιση της λίστας των δικαιούχων, είπε στην ΕΡΤ η ΓΓ των μεσιτών Αθηνών – Αττικής Μίνα Χαρμπαλή.

Τα κίνητρα για έναν ιδιοκτήτη να μπει στο πρόγραμμα «Κάλυψη» είναι το σταθερό εγγυημένο εισόδημα και η κάλυψη κάποιων εξόδων για επισκευές. Πάνω από 700 ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Σήμερα στην Αττική είναι πάρα πολύ δύσκολο για ένα νέο ζευγάρι να βρει ενοικιαζόμενη κατοικία γιατί η πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων προτιμάει την βραχυχρόνια μίσθωση, είπε η κ. Χαρμπαλή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος