Πλησιάζει η 25η Μαρτίου – Πόσο θα πληρώσουμε τον μπακαλιάρο

Το φρέσκο ψάρι ξεχωρίζει από τα κόκκινα βράγχια, τα λαμπερά μάτια, το σφιχτό σώμα. Τα χταπόδια πρέπει να είναι ζωηρά και μπουκλέ ειπε στην ΕΡΤ ιχθυοπώλης

Ο παστός μπακαλιάρος θέλει 48 ώρες μέσα στο νερό, σε ψυγείο, και το νερό να αλλάζει κάθε 4 ώρες, το κουρκούτι γίνεται με μπύρα και λίγο αλεύρι.
Υπάρχει και ο φρέσκος, ο αιγαιοπελαγίτικος μπακαλιάρος που δεν θέλει ξαρμύρισμα, τηγανίζεται μόνο με λίγο αλευράκι, είπε στην ΕΡΤ ο ιχθυοπώλης Στρατής Μπουρνούς.

Το φρέσκο ψάρι ξεχωρίζει από τα κόκκινα βράγχια, τα λαμπερά μάτια, το σφιχτό σώμα. Τα χταπόδια πρέπει να είναι ζωηρά και μπουκλέ

Οι φρέσκοι μεγάλοι μπακαλιάροι κοστίζουν 25 ευρώ το κιλό, οι μικρότεροι 20 με 22 ευρώ το κιλό. Η τιμή του παστού μπακαλιάρου κυμαίνεται από 19 έως 22 ευρώ το κιλό.

Ο μπακαλιάρος είναι ένα είδος προς εξαφάνιση, για αυτό οι μπακαλιάροι που πωλούνται αυτή την εποχή δεν πρέπει να είναι κάτω από 20 εκατοστά, μήκος, είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος