Πληρωμές, προθεσμίες και υποχρεώσεις (video)

Τελευταία ημέρα σήμερα για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα. Σήμερα επίσης καταβλήθηκαν τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων σε 125.568 απόστρατους, συνταξιούχους δικαστικούς, γιατρούς ΕΣΥ, διπλωματικούς υπαλλήλους, καθηγητές και ερευνητές καθώς και η 6η δόση του επιδόματος του παιδιού, ενώ 620.000 συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Αυξήσεις συντάξεων

Τα σχετικά ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων θα εκδοθούν στο προσεχές διάστημα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας οι πρώτες αυξήσεις που χορηγούνται στις συντάξεις είναι ύψους 20 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα και στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς το 77% αφορά συντάξεις ύψους έως 600 ευρώ. Αφορά 620.000 συνταξιούχους με αρνητική προσωπική διαφορά.

Αναδρομικά ειδικών μισθολογίων

Σήμερα καταβλήθηκαν τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων σε 125.568 απόστρατους, συνταξιούχους δικαστικούς, γιατρούς ΕΣΥ, διπλωματικούς υπαλλήλους, καθηγητές και ερευνητές. Τα ποσά ανέρχονται έως 4.500 ευρώ.

Επίδομα παιδιού 2018

Σήμερα καταβλήθηκε η 6η δόση (Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου) η οποία ανέρχεται σε 186,37 εκατ ευρώ. Δόθηκε σε 886.268 οικογένειες. Μέσο μηνιαίο οικογενειακό επίδομα: 45% υψηλότερο από κάθε άλλη χρονιά Καταληκτική ημερομηνία για υποβολή Α21 είναι η 31η Δεκεμβρίου 2018

Επίσης την Παρασκευή καταβλήθηκαν επιδόματα – συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων: Οι δικαιούχοι είναι 33.921 ενώ το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης έλαβαν 302.158 δικαιούχοι

Δώρο Χριστουγέννων

Το Δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται έως και την Παρασκευή 21/12 στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Καταβάλλεται μόνο σε χρήμα όχι σε είδος. Οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν ανώνυμα τις καταγγελίες τους στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Κατερίνα Γράβου

Σχετική είδηση:Κοινωνικό μέρισμα, επιδόματα, συντάξεις: Πληρωμές και προθεσμίες (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος