Πλειστηριασμοί ακινήτων: Έχουν ήδη αναρτηθεί 118.000 – Τι ισχύει με Πτώχευση και Εξωδικαστικό Μηχανισμό (video)

Έχουν μεν «παγώσει» οι πλειστηριασμοί ακινήτων αλλά μόνο για τους ευάλωτους δανειολήπτες, για τους πολίτες δηλαδή με πολύ χαμηλό εισόδημα, όχι για τις υπόλοιπες κατηγορίες πολιτών, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ η δικηγόρος Άννα Κόρσανου.

  • Αν κάποιος έχει εισόδημα πάνω από 7.000 ευρώ τον χρόνο δεν θεωρείται ευάλωτος και εφόσον έχει χρέη, το σπίτι του μπορεί να βγει σε πλειστηριασμό και να το χάσει, είπε.
  • Σήμερα είναι αναρτημένοι 118.000 πλειστηριασμοί στο eauction. Από αυτούς 677 είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα.

Όταν έρθει σε κάποιον το ειδοποιητήριο πλειστηριασμού του ακινήτου του, τού ζητείται κάποια προκαταβολή, 10, 20 χιλιάδων.
Εάν δεν έχει να τα δώσει ο πλειστηριασμός προχωράει κανονικά, οι άνθρωποι ξεσπιτώνονται και πάνε και νοικιάζουν κάπου αλλού, είπε.

  • Υπάρχουν πολλά ένδικα βοηθήματα, αλλά πάρα πολλά από αυτά απορρίπτονται από το δικαστήριο, τόνισε η κ. Κόρσανου.

Άλλο μέσω αποφυγής του πλειστηριασμού, είναι η προσπάθεια ρύθμισης με την Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων που κάνει τον πλειστηριασμό, αλλά θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να έχει ρευστότητα και να καταβάλει άμεσα μια προκαταβολή 10, 20 χιλιάδων.

  • Υπάρχει ακόμα η λύση της πτώχευσης, που κατά την γνώμη μου έχει πάρα πολλά θετικά και την επιλέγουν άνθρωποι μικρότερης ηλικίας, είπε η κ. Κόρσανου.

Σχετικά με την πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού έχει φτιαχτεί μια γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης για τους συμβούλους των δανειοληπτών ώστε να ξεπερνιούνται οι τεχνικές δυσκολίες και να βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα.

  • Με τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό το χρέος δεν διαγράφεται απλά επιμηκύνεται η περίοδος αποπληρωμής. Οι άνθρωποι που προσδοκούσαν μεγάλα κουρέματα δεν θα τα δούνε, διευκρίνισε.

Τα χρέη διαγράφονται εντελώς για ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου, ή έχουν πολύ μικρή ακίνητη περιουσία, κατέληξε η κ. Κόρσανου.

Διαβάστε επίσης: Ληξιπρόθεσμα χρέη: Στη «μάχη» το νέο εισπρακτικό κέντρο Αθήνας – Έρχονται πλειστηριασμοί και κατασχέσεις – ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος