Υποβαθμίσθηκε η ποιότητα ζωής στην Αθήνα την τελευταία 5ετία λέει ο EIU

Η Αθήνα συμπεριλαμβάνεται στις 10 πόλεις του κόσμου των οποίων οι συνθήκες διαβίωσης επιδεινώθηκαν κατά την τελευταία πενταετία σύμφωνα με τον δείκτη Liveability Ranking του Economist Intelligence Unit (EIU).

Η Αθήνα καταλαμβάνει την 69η θέση μεταξύ 140 πόλεων με βάση τον ανωτέρω δείκτη που εξετάζει την ποιότητα ζωής με κριτήριο τις υποδομές, τις υπηρεσίες υγείας, την σταθερότητα/εγκληματικότητα, τον πολιτισμό και το περιβάλλον και τις υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στη δεύτερη από τις πέντε κατηγορίες πόλεων στην οποία εντάσσονται οι πόλεις με βαθμολογία από 70 έως 80.

Η Αθήνα μαζί με το Παρίσι, την Αγία Πετρούπολη, το Ντιτρόιτ και το Καράκας ανήκουν την κατηγορία των πόλεων που είδαν τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων τους να χειροτερεύουν την τελευταία πενταετία για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια.

Η οικονομική κρίση και η αδιαφορία των αρμοδίων για μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης στοίχισαν στην Αθήνα ενώ το Παρίσι πληρώνει τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Η Μελβούρνη καταλαμβάνει την πρώτη θέση ανάμεσα στις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής, η Βιέννη την δεύτερη, το Βανκούβερ στο Καναδά την τρίτη ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Τορόντο και το Κάλγκαρι στον Καναδά. Στη δεύτερη πεντάδα των πόλεων με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης βρίσκονται η Αδελαίδα και το Πέρθ στην Αυστραλία, το Οκλαντ στη Νέας Ζηλανδία, το Ελσίνκι και το Αμβούργο.

Η χειρότερη πόλη για να ζει κανείς, σύμφωνα με τον δείκτη του EIU, είναι η Δαμασκός και ακολουθεί η Τρίπολη στη Λιβύη. Στη χειρότερη δεκάδα βρίσκει επίσης κάποιος το Κίεβο, την Ντουάλα του Καμερούν,το Λάγος της Νιγηρίας, την Ντάκα του Μπαγκλαντές, το Καράτσι του Πακιστάν και το Αλγέρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος