Πετρέλαιο κίνησης: «Φωτιά» η τιμή του στα πρατήρια βενζίνης (video)

Array

Αγωνιούν οι οδηγοί ιδιωτικών και επαγγελματικών οχημάτων καθώς η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει ξεπεράσει κατά πολύ την τιμή της αμόλυβδης στα βενζινάδικα. Σήμερα η τιμή του κυμαίνεται στα 2,095 ευρώ το λίτρο, όταν ενδεικτικά στην Ιταλία, η τιμή του είναι 1,70 ευρώ το λίτρο. Η τιμή της αμόλυβδης σήμερα κυμαίνεται στα 1,986 ευρώ το λίτρο.

Παράλληλα, την Παρασκευή ξεκινάει και η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης χωρίς να είναι γνωστή με βεβαιότητα η τιμή εκκίνησης. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα έχει πτωτική πορεία είπε στην ΕΡΤ ο τέως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου.

Εκτίμησε ότι, με την επιδότηση των 25 λεπτών, την επόμενη εβδομάδα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα πέσει στο 1,40 ευρώ το λίτρο και συνέστησε στους καταναλωτές τότε να παραγγείλουν πετρέλαιο για τους καυστήρες τους. Οι παραγγελίες που ήδη γίνονται στα πρατήρια είναι πολύ μικρές λόγω της μεγάλης οικονομικής ανέχειας των νοικοκυριών, τόνισε.

Ο κ. Ασμάτογλου ζήτησε η επιδότηση των 25 λεπτών από την κυβέρνηση να διαρκέσει καθ’ όλη την χειμερινή περίοδο μέχρι τον Απρίλιο του 2023. Η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει εκτιναχθεί πολύ πάνω από την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, είπε.

  • Η τιμή του πετρελαίου κίνησης είναι υψηλότερη στην Ελλάδα, είπε, λόγω της υπερβολικής κερδοφορίας των διυλιστηρίων.
    Ενώ οι τιμές του αργού πετρελαίου διεθνώς μειώνονται δεν υπάρχει η αντίστοιχη άμεση μείωση από τα διυλιστήρια στη χώρα μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος