Περιφέρεια Αττικής: 2.500 επιχειρήσεις ενισχύονται με καταβολή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης

Άμεσα θα καταβληθεί η μη επιστρεπτέα ενίσχυση σε περίπου 2.500 επιχειρήσεις, για τις οποίες εκκρεμούσε η αποπληρωμή, μετά την εκταμίευση του υπολειπόμενου ποσού των 54,7 εκατ. ευρώ προς τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΦΕΠΑΕ) με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, από την Περιφέρεια Αττικής με τη συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παράλληλα, με ενέργειες του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, δόθηκε η δυνατότητα ανάλωσης του κεφαλαίου κίνησης εντός του 2022, κατ’ εξαίρεση, για συγκεκριμένες περιπτώσεις επιχειρήσεων. Ειδικότερα, με απόφαση τροποποίησης της αρχικής πρόσκλησης προβλέπεται ότι:

«Κατ’ εξαίρεση, οι δικαιούχοι/επιχειρήσεις στις οποίες:

  1. η καταβολή του κεφαλαίου κίνησης θα πραγματοποιηθεί εντός του 2022 ή
  2. ήταν κλειστές με κρατική εντολή και διέκοψαν τη λειτουργία τους για κάποιο διάστημα μετά την 1/7/2021 και ανεξαρτήτως του έτους καταβολής της ενίσχυσης (2021 ή 2022), δύνανται, κατόπιν αίτησής τους κατά τον έλεγχο των υποχρεώσεων δικαιούχου μετά την ολοκλήρωση της πράξης, να αιτηθούν την υποχρέωση της ανάλωσης του καταβληθέντος κεφαλαίου κίνησης για το έτος 2022».

Σημειώνεται επίσης ότι μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευτεί περίπου 195 εκατ. ευρώ και έχουν ενισχυθεί περισσότερες από 7.300 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, επί συνόλου 9.855 επιχειρήσεων, των οποίων τα αιτήματα χρηματοδότησης εγκρίθηκαν για να λάβουν μη επιστρεπτέα ενίσχυση έως 40.000 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ