Περί τα 500 εκ. η ζημιά στον ελληνικό τουρισμό από το “κανόνι” της Thomas Cook (video)

Να μειώσουν τις συνέπειες από το “κανόνι” της Thomas Cook στην ελληνική τουριστική αγορά αποσκοπούν τα μέτρα που τέθηκαν ήδη σε εφαρμογή. Η ζημιά για τους ξενοδόχους και τις συναφείς επιχειρήσεις υπολογίζεται περί τα 500 εκατομμύρια.

Απαντώντας στο ερώτημα πώς κλείνει τουριστικά η χρονιά για τη χώρα μας, ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτηριστικά: «Αν μου θέτατε αυτό το ερώτημα δέκα ημέρες νωρίτερα και δεν είχε μεσολαβήσει η κατάρρευση της Thomas Cook θα σας έλεγα πως η χρονιά θα έκλεινε με έσοδα κατά 500 εκατ. ευρώ υψηλότερα σε σχέση με το 2018 και με σημαντική αύξηση της μέσης δαπάνης. Όμως οι εξελίξεις μας πρόλαβαν και ενδέχεται το φαινόμενο της Thomas Cook να αλλάξει τα δεδομένα».

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε δέσμη μέτρων με σκοπό τη στήριξη τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων.

– Για τους εργαζόμενους μειώνεται ο αριθμός των αναγκαίων ενσήμων για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας από τα 100 ένσημα στα 80 ενώ επεκτείνεται ο χρόνος καταβολής επιδόματος ανεργίας κατά ένα μήνα.

– Για τις επιχειρήσεις αναστέλλεται για 6 μήνες η καταβολή ΦΠΑ αναλόγως του τζίρου με την Thomas Cook ενώ ορίζεται ως ελάχιστο ποσοστό τζίρου το 25% από πελάτες με τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως καταρτίζει άμεσα ειδικό πρόγραμμα διατήρησης των θέσεων εργασίας για τις πληγείσες επιχειρήσεις.

Πηγή ΕΡΤ Ρεπορτάζ Ρ. Σαβούρδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος