Πελοπόννησος: Ο απόλυτος τουριστικός προορισμός που διαθέτει τα πάντα (audio)

Ο τουρισμός στην περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν το θέμα της εκπομπής “Η Ελλάδα στον κόσμο” στη Φωνή της Ελλάδας. Γι’αυτό τον λόγο μιλήσαμε με την Σοφία Φιλιππίδου πρόεδρο ξενοδόχων στην περιφέρεια Κορινθίας, Κωνσταντίνο Μαρινάκο, Αρκαδία, πρόεδρο Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Δημήτρη Πολλάλη, πρόεδρο ξενοδόχων Λακωνίας, Δημήτρη Καραλή, πρόεδρο ξενοδόχων Μεσσηνίας και Πέτρο Κουτσόπουλο, πρόεδρο του συλλόγου Αργους-Μυκηνών και γενικό γραμματέα του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Σοφία Φιλιππίδου, Κορινθία

Η περιφερειακή ενότητα Κορινθίας περιλαμβάνει τρία 5στερα ξενοδοχεία με κόστος διαμονής 100 ευρώ και άνω. Υπάρχουν επίσης 11 4στερα ξενοδοχεία και 27 3στερα με τις τιμές να κυμαίνονται από 60 μέχρι 80 ευρώ η μέρα.

Περίπου 4300 δωμάτια και 8000 κλίνες διαθέτουν οι δήμοι της Κορινθίας για τους επισκέπτες. Ανάμεσα στους τελευταίους είναι ομογενείς από τον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία και λίγοι απο την Ν. Αφρική. Μερικοί επενδύουν όπως στο Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης για εγκεφαλικά στην είσοδο του Λουτρακίου όπως έκανε ομογενής από τον Καναδά.

Κωνσταντίνος Μαρινάκος, Αρκαδία

Κάπου 110 ξενοδοχεία, εκ των οποίων το 30%-40% είναι 4στερα και 5στερα, και πάνω από 110 καταλύματα. Οι τιμές για τα 2στερα και τα 3στερα κυμαίνονται από 50 έως 80 ευρώ και τα ακριβότερα από 70 έως 150 ευρώ και πλέον, τόνισε.

Ομογενείς απο τις ΗΠΑ και τον Καναδά στηρίζουν τον τουρισμό ενώ χρηματοδοτούν εν μέρει το Παναρκαδικό Νοσκομείο.

Ο κ. Μαρινάκος αναφέρθηκε στις εναλλακτικές επιλογές των τουριστών όπως το χιονοδρομικό κέντρο στο Μαίναλο, τα κεφαλοχώρια όπως η Δημητσάνα, η Βυτίνα και τα Λαγκάδια.

Δημήτρης Πολλάλης, Λακωνία

Μεταξύ 180 με 200 ανέρχεται ο αριθμός των ξενοδοχείων στη Λακωνία εκ των οποίων τα περισσότερα είναι καινούργια. Οι τιμές ξεκινούν απο τα 50 ευρώ και φθάνουν τα 150 ευρώ με πρωινό για δίκλινο.

Οπως ανέφερε ο κ. Πολλάλης, οι τουρίστες από την Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία ξεπερνούν πλέον τους ‘Ελληνες και οι ντόπιοι εστιάτορες προσπαθούν να προωθήσουν τα προϊόντα της περιοχής όπως π.χ. το λάδι και τα πορτοκάλια.

Ομογενείς, π.χ. από τις ΗΠΑ, έχουν αγοράσει ξενοδοχεία και συνεισφέρει χρηματικά ποσά στην παιδεία και αλλού στην περιφέρεια “με τα αρσενικά βουνά και τις θηλυκές θάλασσες”.

Δημήτρης Καραλής, Μεσσηνία

Περίπου 11.000 κλίνες διαθέτει η περιφέρεια Μεσσηνίας με τους ¨Αγγλους, Γερμανούς, Γάλλους, Ολλανδούς και Ιταλούς να είναι πρώτοι σε αριθμό τουριστών. Η επέκταση του αεροδρομίου και η επένδυση στο Costa Navarino έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Πέτρος Κουτσόπουλος,Αργολίδα

Πάνω από 400 ξενοδοχεία εκ των οποίων πολλά μικρά υπάρχουν στην Αργολίδα ενώ οι διαθέσιμες κλίνες είναι 30.000. Οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα φθηνές τον χειμώνα ενώ το καλοκαίρι ξεκινούν από 35 ευρώ και άνω των 100 ευρώ για πάνω από 3στερα.

Οι περισσότεροι ομογενείς που επισκέπτονται την Αργολίδα προέρχονται κυρίως από την Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Αγγλία και την Ολλανδία. Οι ξένοι τουρίστες προέρχονται κυρίως απο τις ΗΠΑ, την Δυτική Ευρώπη και την Ασία.
Παρουσιαστές-παραγωγή: Πέτρος Δίπλας, Δημ. Κοντογιάννης
Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα
Ηχολήπτης: Γιάννης Πρίντεζης
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Γούναρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος