«Πασχαλινό καλάθι» – «καλάθι των νονών»: Πότε θα ξεκινήσουν και ποια είδη θα περιλαμβάνουν

Έρχονται δύο καινούργια καλάθια, το «καλάθι των νονών», το οποίο αφορά τα παιχνίδια και τις λαμπάδες και το «καλάθι του Πάσχα»

«Υπάρχουν προφανώς διάφορες έρευνες γνώμης οι οποίες έχουν μικτά αποτελέσματα. Προφανώς όμως θα πρέπει να παρατηρήσει κανείς δύο πράγματα. Πρώτα από όλα ότι η αποτελεσματικότητα ενός μέτρου εξαρτάται πρωτίστως από μαθηματικά στοιχεία» είπε στην ΕΡΤ ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

«Προφανώς θετική γνώμη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει κάποιος οποίος ψωνίζει από το καλάθι του νοικοκυριού. Γνωρίζουμε όμως ότι δεν ψωνίζουν όλοι οι καταναλωτές από το καλάθι, οπότε είναι σαφές ότι αυτοί που ψωνίζουν το βρίσκουν θετικό, ενώ αυτοί που δεν ψωνίζουν πιθανότατα δεν το βρίσκουν.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα μαθηματικά στοιχεία δείχνουν ότι το καλάθι έχει πετύχει το σκοπό του.

Αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου θα παρουσιαστούν κάποια στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το «καλάθι του νοικοκυριού».

  • Υπάρχουν δύο καινούργια καλάθια, το «καλάθι των νονών», το οποίο αφορά τα παιχνίδια και τις λαμπάδες και το «καλάθι του Πάσχα».

Το «καλάθι των νονών» θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τις κατηγορίες που υπήρχαν στην αντίστοιχη πρωτοβουλία των Χριστουγέννων και μία επιπλέον κατηγορία που αφορά τα παιχνίδια-λαμπάδες που είναι συνδυασμός μεταξύ λαμπάδας και παιχνιδιού για τα μικρότερα παιδιά.

Σε ό,τι αφορά το «καλάθι του Πάσχα», είναι ακόμα λίγο νωρίς για να ανακοινώσουμε. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση θα περιλαμβάνει όλα τα βασικά συστατικά τα οποία λείπουν από το καλάθι του νοικοκυριού και αφορούν το πασχαλινό τραπέζι», κατέληξε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος