Παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής ο Σ.Ε.Γ.Ε. στον «Οδηγό για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας»

Ως παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής παρουσιάζεται ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. στον «Οδηγό για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας» που εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Οκτώβριο του 2021.

Αυτή η αναφορά, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος, επιβεβαιώνει πως η βοήθεια που παρέχει αποφέρει καρπούς για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Ο Οδηγός «A Guide to Fostering Women’s Entrepreneurship – Five key actions towards a digital, green and resilient Europe» αποτελεί το τελικό αποτέλεσμα του έργου «Peer-Learning Activities in Entrepreneurship Education and in Women’s Entrepreneurship (2018-2021)» και απευθύνεται στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων των κυβερνήσεων, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η έκθεση αναπτύσσεται γύρω από πέντε θεματικές, όπου συμπεριλαμβάνονται οι τρόποι με τους οποίους μπορεί το κοινό να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί γύρω από την γυναικεία επιχειρηματικότητα, πως μπορεί να διασφαλιστεί η συνεχής μάθηση και εξέλιξη των γυναικών στο κομμάτι των επιχειρήσεων και πως θα επιτευχθεί η προσβασιμότητα τους σε οικονομικούς πόρους.

Αντικείμενο της τέταρτης ενότητας του Οδηγού αποτελεί η ανάγκη δημιουργίας ενός πανευρωπαϊκού οργανισμού/ δικτύου που θα συμβάλλει στην στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και σε αυτή την ενότητα έχει επιλέγει ο Σ.Ε.Γ.Ε. ως Οργανισμός-παράδειγμα καλής πρακτικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος