Παπανάτσιου: Δεν θα έχουμε μείωση του αφορολόγητου ορίου

Υπάρχει η διάθεση για αύξηση του ορίου για πάνω από το οποίο ισχύουν τα αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις) τονίζει πηγή του υπουργείου Οικονομικών, επικαλούμενο δηλώσεις της νέας υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, ότι δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου.

Αναφορικά με τις φοροαπαλλαγές, η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι στη συνέντευξή της στο Realfm, η κ. Παπανάτσιου διευκρίνησε ότι οι δανειστές μπορεί να έχουν θέσει το ζήτημα και η ελληνική πλευρά να το εξετάζει αλλά είναι θέμα διαπραγμάτευσης και θα ξέρουμε τι θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Οσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, η υφυπουργός ανέφερε ότι το θέμα προχωρά και οι οριστικές αποφάσεις θα έχουν ληφθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το υπουργείο εργάζεται προς την κατεύθυνση μιας πιο ευνοϊκής ρύθμισης (μεγαλύτερη επιδότηση) για ορεινές περιοχές σε κάποιους νομούς.

Αφορά λίγα άτομα, συνήθως ηλικιωμένα που ζουν σ’ αυτές τις περιοχές και γι’ αυτό δεν έχει τεθεί στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης,” τόνισε στο ert.gr.

Αναφορικά με τις αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016 επανέλαβε ότι δεν υποχρεούται οι φορολογούμενοι να τις διακρατούν κατά τα πρότυπα του 2015.

Το ίδιο άτομο συνέδεσε την κατάθεση του νομοσχεδίου για το πλαστικό χρήμα με την διαπραγμάτευση για την 2η αξιολόγηση.

Οσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων δεν θα υπάρξουν αλλαγές, ανέφερε, προσθέτοντας ότι το υπουργείο δουλεύει πάνω σ’ ένα νέο σύστημα που θα παρουσιασθεί όταν θα είναι έτοιμο και θα ισχύσει από την νέα χρονιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος