Οδικός χάρτης για τις γιορτές – Τα σενάρια για το άνοιγμα της αγοράς

Την Παρασκευή στις 11 το πρωί ανακοινώνεται από τον Στέλιο Πέτσα και τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οδικός χάρτης των γιορτών, το πώς δηλαδή θα κινηθεί η οικονομία και η κοινωνία μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, βάσει και των εισηγήσεων των ειδικών.Κατ` αρχάς, τα μέτρα θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα και όχι διαφορετικά ανά περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο φαίνεται να είναι ότι κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία θα ανεβάσουν πρώτα ρολά και ανοίγουν την επόμενη Δευτέρα.

Για το λιανεμπόριο, φαίνεται ότι για την ώρα προκρίνεται το σενάριο τα εμπορικά καταστήματα να λειτουργήσουν, σε αυτή τη φάση, με click away. Τα εμπορικά κέντρα φαίνεται ότι θα μείνουν κλειστά και την περίοδο των εορτών.

Πρόκειται για ένα «μετρημένο» άνοιγμα της αγοράς, όπως σημειώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει, δεν θέλουμε να δούμε εικόνες με ουρές τύπου Harrods και όλοι στην κυβέρνηση «ξορκίζουν» το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα τρίτο κύμα από Γενάρη.

Τέλος, όπως όλα δείχνουν η καραντίνα που ανακοινώθηκε για όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά, μειώνεται από τις 10 ημέρες σε 3 έως 5.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος