Οδηγός νταλίκας: Πρόταση για εκπαίδευση – και απορρόφηση – 3000 άνεργων για κάλυψη των μεγάλων κενών στο επάγγελμα

Array

Η έλλειψη οδηγών φορτηγών σε όλο τον κόσμο το 2022 θα αγγίξει το 40%, σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις της Διεθνούς Ένωσης Μεταφορέων IRU.

Με βάση αυτή την εκτίμηση η Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους και Logistics και η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος κατέθεσαν πρόταση έργου στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την «Ανάπτυξη δεξιοτήτων στις Χερσαίες Οδικές Μεταφορές».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η προσπάθεια αυτή έχει ως σκοπό την εκπαίδευση 3000 ανέργων σε νέους οδηγούς στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, το οποίο κρίνεται αναγκαίο για την ανάπτυξη της εγχώριας εφοδιαστικής αλυσίδας.

Αντικείμενο του έργου, αποτελεί η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής πληροφόρησης, προσανατολισμού, συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και μαθητείας  για την απασχόληση τους ως οδηγών στις χερσαίες οδικές μεταφορές, από όλες τις περιφέρειες, ώστε να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις, βασικές και ειδικές επαγγελματικές δεξιότητες.

Οι σύνδεσμοι δηλώνουν ότι προσδοκούν να ενσωματώσουν μεγάλο μέρος ανέργων,  αναδεικνύοντας το επάγγελμα του οδηγού και να αυξήσουν την ενσωμάτωση των γυναικών σε αυτό, δημιουργώντας ένα νέο προφίλ με  δεξιότητές στο σύγχρονο τεχνολογικό «πρόσωπο» των νέων φορτηγών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος