ΟΑΕΔ: Επιχορήγηση εταιρειών για την απασχόληση 1.295 ανέργων

Δυνατότητα πρόσληψης σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιτηδευματίες, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα προσφέρει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) σε 1.295 ανέργους νέους ηλικίας 25-29 ετών.

Οι νέοι συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους ηλικίας 25-29 ετών (Δημόσια Πρόσκληση Νο9/2016) ή για ανέργους 18-24 ετών (Δημόσια Πρόσκληση Νο8/2016). Χθες υπεγράφη η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα πρέπει κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ και να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους.

Επισημαίνεται ότι οι ωφελούμενοι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα μόνον από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα του εργοδότη στον οποίο θα απασχοληθούν, σύμφωνα με τις ζητούμενες ειδικότητες, όπως αυτές θα έχουν δηλωθεί κατά την υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε την ενημέρωση του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος