Νταβός: Επαφές Μητσοτάκη με επενδυτικό ενδιαφέρον στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Με σημαντικές συναντήσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ στο Νταβός, σήμερα και αύριο, το οποίο για πρώτη φορά έχει «ελληνικό χρώμα» , καθώς υπάρχει το «Greek Ηouse Davos», ο πρώτος κόμβος επιχειρηματικότητας και δικτύωσης της Ελλάδας, όπου φιλοξενούνται υψηλοί προσκεκλημένοι ηγέτες της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας.

Νωρίς το βράδυ ο πρωθυπουργός συμμετέχει σε δείπνο εργασίας με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τον παγκόσμιο ρόλο της Ε.Ε. μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ως ομιλητής μαζί με την πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ισπανό Ομόλογό του, Πέδρο Σάντσεθ.

Αύριο Τετάρτη το πρόγραμμα του πρωθυπουργό αναμένεται να είναι εξίσου πυκνό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο οικονομικό φόρουμ, θα συμμετέχει σε πρόγευμα εργασίας με τους ομολόγους του των δυτικών Βαλκανίων – Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας, Αλβανίας – ενώ στο μενού βρίσκονται και επιχειρηματικές επαφές με παγκόσμιους παίκτες. Μεταξύ αυτών το τετ α τετ με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, τον πρόεδρο της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική Ματ Μπρίτιν και τον πρόεδρο της Meta, της μητρικής εταιρίας του Facebook, Νικ Κλεγκ.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι από τις επαφές που είχαν γίνει πάλι στο περιθώριο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ είχε κλειστεί και η μεγάλη επένδυση της Microsoft στη χώρα μας.

Επιμέλεια: Γεωργία Σκιτζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος