Ντάισελμπλουμ: Να κλείσουν τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης

Η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης που εκκρεμούν τις επόμενες εβδομάδες ώστε να ολοκληρωθεί η έκθεση συμμόρφωσης των θεσμών τονίζει ο Γερούν Νταισελμπλουμ, πρόεδρος του Eurogroup, σε επιστολή του προς το ολλανδικό κοινοβούλιο. Θετική αποτίμηση της προόδου στο θέμα των μεταρρυθμίσεων από το Eurogroup και το ΔΝΤ.

Ο ίδιος αναφέρει ότι το κλείσιμο των προαπαιτούμενων είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση της δεύτερης έκθεσης προόδου και την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τον ESM. Τα εκκρεμή προαπαιτούμενα ήταν 25 σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετά το πέρας του Eurogroup της 22ας Μαΐου.

«Η Ελλάδα εργάζεται τις επόμενες εβδομάδες για την ολοκλήρωση των σημείων που απομένουν ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μπορεί να συντάξει μια τελική έκθεση προόδου», διευκρινίζει ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αναφορικά με την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σημείωσε ότι «έγιναν σχετικές συζητήσεις».

Aναφορικά με το χρέος, ο κ. Ντάισελμπλουμ τονίζει ότι οι συζητήσεις για τα μέτρα θα συνεχισθούν και το θέμα του χρέους θα είναι στην ατζέντα του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι συζητήθηκαν στη τελευταία συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

O κ. Νταισελμπλουμ αναφέρει επίσης ότι: «Τόσο το Eurogroup όσο και το ΔΝΤ εκφράστηκαν θετικά για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των συμφωνημένων».

Ως προς την εφαρμογή των προαπαιτούμενων, ο Ολλανδός υπουργός εξηγεί πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια αποτίμηση της προόδου που έχει επιτευχθεί, η οποία είναι αναγκαία προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να εκταμιευτεί η επόμενη δόση».

ΠΗΓΗ:ert.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος