Ναι στο «καλάθι του νοικοκυριού» και από τον Σύλλογο Μικρών και Μεσαίων Σουπερμάρκετ

Εμείς συμμετέχουμε προαιρετικά σε αυτή την δράση για το «καλάθι του νοικοκυριού», δεν είχαμε κληθεί στην συνάντηση με τον υπουργό αλλά επειδή συμφωνούμε με αυτό το οποίο αποφασίστηκε, χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι θα κάνουμε και εμείς το δικό μας καλάθι.

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Μεσαίων Σουπερμάρκετ Γιάννης Πηλίδης, μιλώντας το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (91,6 και 105,8) και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο».

Ήδη έχουμε ξεκινήσει πολύ ενθαρρυντικές διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές για τα περισσότερα προϊόντα, έχουμε κλείσει ρύζια, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, χαρτί υγείας.

  • Συναντάμε όμως πολύ μεγάλη δυσκολία στα γαλακτοκομικά – τυροκομικά. Εκεί υπάρχει απροθυμία από τους παραγωγούς.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα τυριά που καταναλώνουμε αυτή την στιγμή είναι τυριά που έχουν παραχθεί πριν 5-6 μήνες με άλλη τιμή του γάλακτος, οπότε δεν θέλουν να δεσμευτούν οι παραγωγοί σε ποσότητες, γιατί όταν θα βγούμε με ένα καλάθι δεν θα πάρουμε 1-2 δοχεία, θα πάρουμε το λιγότερο 1000 για να μην γίνουμε ρεζίλι στον καταναλωτή. Όταν έρθει ο καταναλωτής και το ζητάει το συγκεκριμένο προϊόν πρέπει να το έχουμε. Δεν μπορούμε να το ανακοινώσουμε και να μην το έχουμε.

  • Οι παραγωγοί γαλακτοκομικών – τυροκομικών δεν δεσμεύονται σε μεγάλες ποσότητες γιατί έχουν πάρει το γάλα ακριβότερο οπότε το επόμενο χρονικό διάστημα θα βγει παραγωγή με άλλη τιμή γάλακτος, άρα εκεί υπάρχει πρόβλημα.

Οι συνεργάτες μας έχουν ο καθένας το δικό τους ΑΦΜ, άρα λόγω της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εμείς δεν μπορούμε να τους καθοδηγήσουμε τι τιμή θα πουλήσουν. Ενώ μια αλυσίδα είναι ένα ΑΦΜ, κανονίζει τι θα πουλήσει.

Εμείς θα παρέχουμε τα προϊόντα στους συνεργάτες – αυτοί που είναι οργανωμένοι κάτω από «ομπρέλες» – είμαστε υποχρεωμένοι να τους παρέχουμε προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή και αυτοί θα κάνουν το δικό τους καλάθι και θα βάλουν τις τιμές, δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε τι τιμές θα βάλουν. Επομένως θα τα βρουν οι καταναλωτές σε προσφορά.

  • Θα υπάρχουν 50 προϊόντα σε ειδική τιμή με σήμανση, όπως γίνεται στις προσφορές.

Για ένα χρονικό διάστημα θα πρέπει αυτός ο κατάλογος να είναι σταθερός, αυτό που συμφωνούμε με τους καταναλωτές είναι κατ’ ελάχιστον έναν μήνα σταθερός και αν γίνει αύξηση θα είναι πολύ μικρότερη από ό,τι θα γινόταν.

  • Το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι μια πολύ θετική κίνηση, κάτι θα επιφέρει, ταρακουνιέται λίγο η αγορά, συμπιέζονται οι προμηθευτές, συμπιεζόμαστε και εμείς, είναι μια κίνηση στην σωστή κατεύθυνση γι’ αυτό και συμμετέχουμε εθελοντικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος