Ν. Παπαθανάσης στην ΕΡΤ: Με την εστίαση επανέρχεται το 77% των εργαζομένων που είχε ανασταλεί η εργασία τους (video)

“Με την εστίαση που ξεκινά την μεθεπόμενη Δευτέρα, ξεκινά το 4ο στάδιο, ένα πολύ μεγάλο στάδιο επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας καθότι αντιστοιχεί περίπου στο 35% της οικονομίας που έκλεισε”, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυης Νίκος Παπαθανάσης στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ, συμπληρώνοντας ότι όλα τα στάδια μαζί, συμπεριλαμβανομένου και του 4ου, επαναφέρουν στην εργασία το 77% των εργαζομένων που είχε ανασταλεί η εργασία τους.

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων από αύριο 18/5 ο κ. Παπαθανάσης επεσήμανε ότι εντός της εγκατάστασης επιτρέπεται να έχουμε πελάτες, επισκέπτες, οι οποίοι είναι σε αναλογία 1 άτομο ανά 20 τ.μ.

“Εκεί δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, γίνεται σύσταση για τη χρήση μάσκας όταν μπαίνουμε σε εμπορικό κέντρο”, τόνισε και πρόσθεσε: “Όταν όμως πάμε να μπούμε σε ένα κατάστημα ισχύουν οι εξής κανόνες: αφενός ο κανόνας πυκνότητας πληθυσμού, δηλαδή πόσο άτομα, εργαζόμενοι και πελάτες μπορούν να βρίσκονται εντός του καταστήματος, και ταυτόχρονα έχουμε υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους και υποχρεωτική χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου για τους πελάτες”.

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι όπου υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες, οι πελάτες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τους ανελκυστήρες. Αυτοί θα χρησιμοποιούνται μόνο από τα άτομα με αναπηρία, τους ηλικιωμένους και όσους εργάζονται για την τροφοδοσία των καταστημάτων.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος