Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΕΒΕΠ και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Γένοβας με στόχο δράσεις για την γαλάζια ανάπτυξη

Μνημόνιο συνεργασίας, στόχος του οποίου είναι η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων της Γένοβας και του Πειραιά, υπέγραψαν, στη Γένοβα, οι πρόεδροι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Γένοβας, Λουίτζι Ατανάσιο.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της πρώτης ευρωπαϊκής έκθεσης κρουαζιέρας «Clia Innovation Expo» που διοργανώνει η CLIA, 12-14 Μαρτίου 2024, στην Γένοβα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, τα δύο επιλυμένα επιμελητήρια θα διαβουλεύονται για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και θα πραγματοποιούν κοινές συναντήσεις για τη βελτίωση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Γένοβας και Πειραιά, ενώ θα ανταλλάσσουν οικονομικές και νομικές πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεών τους.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, επίσης, στην ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στα πεδία της συνεργασίας, αλλά και των συνεργειών, καθώς και για την αξιοποίηση προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και που προωθούν την εδαφική συνεργασία, τη γαλάζια ανάπτυξη, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ψηφιοποίηση.

Ακόμη, προβλέπεται η διοργάνωση σεμιναρίων, εκθέσεων, συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων προκειμένου να εξοικειωθούν οι επιχειρηματικές κοινότητες με την οικονομία και τις εξαγωγικές δυνατότητες της Γένοβας και του Πειραιά.

Στην εκδήλωση για την υπογραφή του μνημονίου, το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της αντιπροσωπείας από επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΠ, οι οποίες και παρουσιάζονται στην Clia Innovation Expo.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΠ που συμμετείχαν στην έκθεση ήταν οι: Poseidon Ο.Ε., Αφοί Σ. Κορκιδη Ο.Ε., Κ.Α. Συνοδινός Α.Ε., Golden Cargo Α.Ε., Όμιλος ONEX, Βανός Α.Ε., Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ, Εισαγωγαί Μαυρίκος Α.Ε., Αφοί Μαντούβαλοι Α.Ε., Κατράδης ΑΒΕΕ, Β. Σαβράμης Ε.Π.Ε., Τerraco E.Π.Ε. και Marita Ελλάς Α.Ε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος