Mειωμένη η ακτοπλοϊκή κίνηση τον Ιούλιο με ελπίδες αύξησης τον Αύγουστο

Απώλειες είχε φέτος τον Ιούλιο η επιβατική και η εμπορική κίνηση από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς τα capital controls που επιβλήθηκαν στις τράπεζες,  επηρέασαν τον κλάδο.

Μειωμένα είναι και τα δρομολόγια πλοίων, ενώ ελάχιστη μείωση παρουσιάζει η έξοδος επιβατών, οχημάτων φορτηγών και δικύκλων για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Κύκλοι της αγοράς ελπίζουν ότι η επιβατική κίνηση τον Αύγουστο θα κυμανθεί σε καλύτερα επίπεδα ωστόσο άγνωστο παραμένει αν θα έχει αποκλίσεις σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής για την έξοδο των αδειούχων του φετινού καλοκαιριού, τον Ιούλιο του 2015 από το λιμάνι του Πειραιά, στα οποία δεν περιλαμβάνεται η κίνηση τριών ημερών, 12, 16 και 29 Ιουλίου, πραγματοποιήθησαν 602 απόπλοι πλοίων, αναχώρησαν 474.488 επιβάτες για κάποιο νησί του Αιγαίου, 57.766 ΙΧ αυτοκίνητα, 14.223 φορτηγά και 12.772 δίκυκλα.

Τον ίδιο μήνα πέρυσι είχαν πραγματοποιηθεί 652 απόπλοι ενώ είχαν αναχωρήσει 567.037 επιβάτες, 71.783 ΙΧ αυτοκίνητα, 17.323 φορτηγά και 15.393 δίκυκλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος