ertnews.gr

Μήνυμα της ΑΑΔΕ στους συνεπείς για την εμφάνιση οφειλών τους ως ανεξόφλητες

18/06 10:57
Μήνυμα της ΑΑΔΕ στους συνεπείς για την εμφάνιση οφειλών τους ως ανεξόφλητες

Στην αποστολή e-mail σε όλους τους φορολογουμένους οι οποίοι έχουν πληρώσει τις οφειλές τους στην Εφορία, αλλά αυτές εμφανίζονται ανεξόφλητες στον προσωπικό τους λογαριασμό στο σύστημα, προχώρησε η Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για ποσά, η καταβολή των οποίων επιβεβαιώνεται στα Στοιχεία Πληρωμής της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης, στο myTAXISNET, αλλά εμφανίζονται ως εκκρεμείς οφειλές, είτε στα Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης, είτε στα Στοιχεία Ρύθμισης. Ο λόγος είναι, αφενός η υπαρξη δυσλειτουργιών που προέκυψαν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά την πανδημία αλλά και, όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, επειδή εκκρεμεί η ολοκλήρωση της καταγραφής των ιδιοκτητών ακινήτων, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα όσων πρέπει να τύχουν των ευεργετημάτων σε περίπτωση, που λαμβάνουν μειωμένο κατά 40% ενοίκιο, λόγω κορονοϊού. Γι΄ αυτό και έχει ζητηθεί η δήλωση και επικαιροποίηση μισθωτηρίων ηλεκτρονικά και η σχετική δήλωση Covid.

Στο μήνυμα της η ΑΔΔΕ ενημερώνει ότι η εικόνα των οφειλών των φορολογουμένων θα ενημερωθεί με τις πληρωμές τους εντός του Ιουλίου και ευχαριστεί για την κατανόηση των πολιτών. Ενημερώνει παράλληλα ότι φόσον χρειαστεί  φορολογική ενημερότητα ή βεβαίωση οφειλών, μπορούν να τη ζητήσουν από τη ΔΟΥ στην οποία ανήκουν , αποστέλλοντας ηλεκτρονικά τη σχετική δήλωση/αίτηση, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, χρησιμοποιώντας τη φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης του dilosi.services.gov.gr, μέσω συστημένης αλληλογραφίας, ή μέσω αίτησης στο πρωτόκολλο της ΔΟΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version