Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Αύξηση της επιχορήγησης για επενδυτικά σχέδια στα 145 εκατ.

Την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών» από τα 100.000.000 ευρώ στα 145.000.000 ευρώ ανακοίνωσαν με κοινό δελτίο Τύπου τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

  • Σκοπός της αύξησης είναι – όπως τονίζεται – να καλυφθεί το σύνολο των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, τα οποία μετά το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης ανέρχονται πλέον στα 368.

Το Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών»  αποτελεί μέρος της Δράσης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ», η οποία υλοποιείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη απήχηση που είχε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στην αγορά τεχνολογίας των ΜμΕ, σε συνδυασμό με τα επενδυτικά σχέδια υψηλής ποιότητας που κατατέθηκαν, αποδεικνύουν τον άρτιο σχεδιασμό του και την προσαρμογή του στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος ενισχύονται επενδυτικά σχέδια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, τα οποία  εμπίπτουν στον κλάδο πληροφορικής και επικοινωνιών, με στόχο:

  • την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας με την κατάλληλη αξιοποίηση των ΤΠΕ,
  • την ενδυνάμωση του κλάδου της πληροφορικής, με όρους ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας,
  • τη δημιουργία νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας με ισχυρή εμπορική προοπτική και βιωσιμότητα.

«Η ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας, έχει προστιθέμενη αξία στην ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας, καθώς αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.
Γι’ αυτό το λόγο, έχοντας στα χέρια μας ένα πρόγραμμα άρτια σχεδιασμένο από την ΚτΠ σε συνάρτηση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και εντοπίζοντας την απήχηση που είχε στο συγκεκριμένο κλάδο, εργαστήκαμε ώστε να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό και να καταφέρουμε να καλύψουμε το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων που προέκυψαν από τη διαδικασία αξιολόγησης», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης στηρίζουμε ΜμΕ στους τομείς πληροφορικής και επικοινωνιών, για να αναπτύξουν νέα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες που θα είναι βιώσιμα, ανταγωνιστικά στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ευρύτερα, στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, από τα 536 επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί, τα 320 – προϋπολογισμού 4,76 δισ. ευρώ – και τα 113 από τα 240 συμβασιοποιημένα δάνεια – προϋπολογισμού 1,33 δις. ευρώ – αφορούν ΜμΕ» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος