Μεγάλα κέρδη για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τραπεζικά καύσιμα

Σημαντική άνοδο καταγράφει ο βασικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο την Τετάρτη που αποδίδονται στα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου δυο συστημικών τραπεζών και άλλων εισηγμένων επιχειρήσεων ενώ μικτές τάσεις επικρατούσαν στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κέρδιζε σε ποσοστό 2,38% στις 577,80 μονάδες με τον συναλλακτικό τζίρο να διαμορφώνεται στα 44 εκ. ευρώ στις 3:10 μ.μ.. Ανοδικά κινούνταν 68 μετοχές, 29 πτωτικά ενώ 9 ήταν αμετάβλητες.

Η μετοχή της Alpha Bank ήταν πάνω 12,10% στα 1,75 ευρώ και της Τράπεζας Πειραιώς 19,69% στα 0,152 ευρώ μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων εξαμήνου. Μεγάλα κέρδη κατέγραφαν επίσης η μετοχή της Εθνικής με 13,90% στα 0,213 ευρώ και της Eurobank με 16,01% στα 0,529 ευρώ.

Δεν μπορεί να προσδιορισθεί το χρονοδιάγραμμα για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ανέφερε ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε επιστολή του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρούσε 0,11% αλλά ο γαλλικός χρηματιστηριακός δείκτης CAC 40 κέρδιζε 0,56%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος