Μέχρι το Νοέμβριο το νέο εξοικονομώ κατ’ οίκον 500 εκατ. ευρώ

Μέχρι τον Νοέμβρη του 2016 θα υπογραφεί η συμφωνία χρηματοδότησης για το νέο εξοικονομώ κατ’ οίκον (250 εκατ. ευρώ), που με την κατάλληλη μόχλευση θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. ευρώ, υπογράμμισε ο γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ (ΓΓΔΕ) Παναγιώτης Κορκολής, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με τίτλο “Financial Instruments for the Greek Market”, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ στην Αθήνα.

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν 6,75 δισ. ευρώ εντός του 2016 στην οικονομία μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ειδικότερα:
– Στον τομέα των υποδομών/μεταφορών έχουν ενεργοποιηθεί δράσεις ύψους 1 δισ. ευρώ.

– Στις 13 περιφέρειες για έργα υποδομών έχουν προκηρυχθεί προσκλήσεις ύψους 2,1 δισ. ευρώ.

– Στον τομέα του περιβάλλοντος έχουν ενεργοποιηθεί δράσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος του 2016 θα φτάσουν το 1 δισ. ευρώ.

– Ενεργοποιείται Νέο Ταμείο Υποδομών έργων ΣΔΙΤ, ως διάδοχο σχήμα του Jessica.

Στο πεδίο της ενεργοποίησης πρόσθετων πόρων από διεθνείς οργανισμούς (EIB, EBRD κ.α.) ο Παναγιώτης Κορκολής ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι 6η στην απορρόφηση του «Σχεδίου Γιούνκερ», ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε υπάρχει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) απευθείας προνομιακής δανειοδότησης για την κατασκευής τριών μεγάλων έργων υποδομής ύψους 1,4 δισ. ευρώ (ΜΕΤΡΟ Αθήνας, ενεργειακή διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου, επέκταση φυσικού αερίου στην Βόρεια Ελλάδα). Σημαντική εξέλιξη αποτελεί και η συνεργασία με την ΕΤΕπ στην ενεργοποίηση του Ταμείου Έρευνας και Καινοτομίας (50 εκατ. εθνικό ΠΔΕ, 150 εκατ. ευρώ ΕΤΕπ).

Αναφορικά με το σκέλος της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σημείωσε ότι το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) και το Ταμείο Συμμετοχών (Fund of Funds), θα ενεργοποιηθούν εντός του 2016, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το Ταμείο Μικροπιστώσεων.

Μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ θα ενεργοποιηθούν συνολικά πόροι 1 δισ. ευρώ, ενώ μέσω του Ταμείου Συμμετοχών 300 εκατ. ευρώ.

Αίθουσα σύνταξης με πληροφορίες ΑΠΕ -ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος