Μ. Κυπριανίδου: Η Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της ΕΕ στον τομέα έρευνας και τεχνολογίας (audio)

Η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας κα. Ματρώνα Κυπριανίδου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στην εκπομπή «Αναμενόμενα και Μη» με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη, επεσήμανε: Η Ελλάδα συμμερίζεται και ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της ΕΕ στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας.

Η ΕΕ έθεσε πλέον δύο στόχους στον τομέα αυτό: την ενίσχυση του αντίκτυπου της έρευνας ευρύτερα στην κοινωνία και να απαντήσει η έρευνα στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής. Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να απορροφήσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια ενώ παράλληλα διαπιστώνεται ότι τα ερευνητικά ελληνικά κέντρα κερδίζουν συνεχώς θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη τόσο ως προς τα αποτελέσματα όσο και ως προς την προσέλκυση επενδύσεων και χρηματοδοτήσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την κα. Κυπριανίδου, η χώρα αύξησε το 2015 την ένταση επενδύσεων στον τομέα αυτό στο 1% από 0,5% την προηγούμενη χρονιά. Η ίδια προανήγγειλε και μία νέα ευρωπαϊκή δράση που προβλέπει την συγχρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων για την κλιματική αλλαγή και την ποιότητα νερού στη Μεσόγειο ενώ στα τέλη του μήνα, στο πλαίσιο αυτό θα επισκεφτεί τη χώρα ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Carlos Moedas.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος