Λαζαρίδης: Σε τράπεζες και κόκκινα δάνεια το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών

Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών στις παρουσιάσεις ελληνικών εισηγμένων εταιρειών (roadshow) που διεξάγονται στο Λονδίνο επικεντρώνεται στις τράπεζες και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανέφερε ο Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, στη τηλεόραση του Bloomberg.

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε επίσης ότι οι ξένοι επενδυτές δίνουν έμφαση στη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο ίδιος διευκρίνησε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για να μειωθούν οι ώρες συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η υποχώρηση του συναλλακτικού τζίρου είναι ανάλογη με εκείνη που παρατηρείται σε ξένες αγορές.

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι ο στόχος για αύξηση του τζίρου δεν συνάδει με την μείωση των ωρών λειτουργίας της αγοράς.

Ερωτηθείς για την πτωτική πορεία του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο ίδιος την απέδωσε κυρίως στις τραπεζικές μετοχές καθώς άλλοι κλάδοι εμφανίζουν άνοδο.

Στέλεχος μεγάλης εισηγμένης εταιρείας εκτός του χρηματοοικονομικού κλάδου που παίρνει μέρος στο καθιερωμένο ετήσιο roadshow στο Λονδίνο που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών με το Bloomberg τόνισε στο ert.gr ότι διαπιστώνει μεγαλύτερη συμμετοχή από ξένα funds σε σχέση με πέρυσι αλλά “το ενδιαφέρον είναι χαλαρό.”

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που γίνεται στα πλαίσια του roadshow το μεσημέρι της Πέμπτης με θέμα την συσχέτιση των ελληνικών κεφαλαιαγορών και της πραγματικής οικονομίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος