Το σχήμα Kωνσταντακόπουλου-Dogus είναι ο προτιμητέος επενδυτής για το Hilton

Την κοινοπραξία Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (ΤΕΜΕΣ, όμιλος Κωνσταντακόπουλου) και D-Marine Investments Holding B.V. (θυγατρική της Dogus στην Ολλανδία) επέλεξε η Alpha Bank ως προτιμητέο επενδυτή για την πώληση του ξενοδοχείου Hilton στην Αθήνα.

Η Alpha Bank ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών και ξεκίνησε αποκλειστικές συζητήσεις με τον προτιμητέο επενδυτή σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις A.E. («I.Ξ.E.») στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, η Ι.Ξ.Ε., στην οποία ανήκει το Hilton, ανακοίνωσε ότι έλαβε την ακόλουθη ενημέρωση από την πλειοψηφούσα μέτοχό της Alpha Bank δια επιστολής με ημερομηνία την 5.8.2016:

«Η Alpha ενημερώνει διά της παρούσας την Ι.Ξ.Ε. ότι, σε συνέχεια της από την 26.7.2016 επιστολής της, η Τράπεζα με την υποστήριξη του χρηματοοικονομικού της συμβούλου Citigroup Global Markets Ltd. ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών («Δεσμευτικές Προσφορές») που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της Ι.Ξ.Ε. («Διαδικασία»).

Σε συνέχεια της σχετικής αξιολογήσεως των Δεσμευτικών Προσφορών, η Alpha επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή («Προτιμητέος Επενδυτής») την κοινοπραξία απαρτιζόμενη από τις εταιρίες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (όμιλος Κωνσταντακόπουλου) και D-Marine Investments Holding B.V. (θυγατρική της Dogus στην Ολλανδία).

Η Alpha έχει εισέλθει σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον Προτιμητέο Επενδυτή προς τον σκοπό ολοκληρώσεως της Διαδικασίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος