Κίνδυνος να αποκλειστούν οι Έλληνες επενδυτές από την ανακεφαλαιοποίηση λόγω capital controls

Οι ιδιώτες Έλληνες επενδυτές κινδυνεύουν λόγω capital controls να μην έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τις νέες μετοχές των τραπεζών όπως οι διεθνείς επενδυτές.

Σύμφωνα με τους χρηματιστές επιβάλλεται η άρση των κεφαλαιακών ελέγχων προκειμένου οι Έλληνες επενδυτές να δραστηριοποιηθούν ώστε να αναδιαρθρώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους και να συμμετάσχουν.

“Με τη σημερινή κατάσταση οι υφιστάμενοι ιδιώτες μέτοχοι των τραπεζών θα αποκλειστούν από τη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου λόγω capital controls και θα οδηγηθούν σε μία άνευ προηγουμένου απομείωση των θέσεών τους. Με τον τρόπο αυτό, οι ιδιώτες Έλληνες επενδυτές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τις νέες μετοχές που θα εκδοθούν, στους ίδιους όρους και στις ίδιες τιμές, με τους διεθνείς επενδυτές που θα συμμετάσχουν στα βιβλία προσφορών”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος